H γνώμη του ειδικού
 
Νικολέτα Κοΐνη, Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος Ιατρός Αντιγηραντικής, λειτουργικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής. Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine) Σύντομο Βιογραφικό
H γιατρός Νικολέτα Κοϊνη, δερματολόγος και ειδικός αντιγηραντικής Ιατρικής, αναφέρεται στα οφέλη της αντιγηραντικής ιατρικής (προληπτική και θεραπευτική) και επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα Foltène®PHARMA έχουν αντιγηραντική δράση στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής. Η εμφάνιση των μαλλιών μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση μας και αντίληψη του εαυτού μας. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σήμερα, αυξάνει την επιθυμία μας να δείχνουμε όλο και πιο νέοι.
Η θέσπιση φαρμακολογικών στόχων και η ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών συστατικών για τη δημιουργία προϊόντων που θα διατηρούν τα μαλλιά μας υγιή, νεανικά και όμορφα γίνεται όλο και πιο αναγκαία.

Θεραπείες για την αντιμετώπιση της γήρανσης των μαλλιών, του τριχωτού της κεφαλής και των νυχιών.

Η γήρανση των μαλλιών μπορεί να διαγνωστεί παρατηρώντας την αποσάθρωση της τρίχας και τη γήρανση του θύλακα της. Παρουσιάζεται προοδευτική μείωση της πυκνότητας των τριχοθυλακίων στο πρόσωπο και στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμη και αν δεν έχει παρουσιαστεί ανδρογενή τύπου αλωπεκία. Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν. Αυτό προκαλείται από τη μείωση του μελανοκυττάρων στο βολβό της τρίχας, ενός ακόμη συντελεστή γήρανσης των μαλλιών.

Το τριχωτό της κεφαλής επίσης υπόκειται σε ενδογενή (ή φυσιολογική) γήρανση και εξωγενή γήρανση (που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες).
  • Οι ενδογενείς παράγοντες σχετίζονται με ατομικούς γενετικούς μηχανισμούς με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση.
  • Οι εξωγενείς παράγοντες περιλαμβάνουν την υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα, το οξειδωτικό στρες, την κακή διατροφή, τον ακατάλληλο τρόπο ζωής (πολύ stress, όχι άσκηση, όχι επαρκής ύπνος) τη γλυκοζυλίωση και πολλά άλλα.
Συχνά συναντώνται κλινικές καταστάσεις των μαλλιών που σχετίζονται με ενδογενείς παράγοντες γήρανσης, όπως είναι η αλωπεκία, το γκριζάρισμα ή και η ξηροδερμία των μαλλιών. Σε σχέση με τα νύχια μας αξίζει να αναφερθεί ότι και αυτά γερνάνε με τον ίδιοτρόπο που γερνάνε τα μαλλιά μας, όπως παρατηρούνται και εκεί ενδογενείς παράγοντες γήρανσης ( ονυχοδυστροφία και η ονυχομυκητίαση).

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα

Οι διαθέσιμες μέθοδοι θεραπείας της ανδρογενούς αλωπεκίας με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα είναι: μινοξιδίλη τοπικά, φιναστερίδη τοπικά ή χορηγουμένη από το στόμα, θεραπείες laser σε συνδυασμό με μεσοθεραπείες και τέλος μεταμόσχευση μαλλιών.

Οι τρέχουσες αντιγηραντικές θεραπείες για τα μαλλιά αποτελούνται από ολιστικές κυτταρικές προσεγγίσεις που στοχεύουν στην κύρια κυτταρική δυσλειτουργία.

Σε έρευνα και αξιολόγηση βρίσκονται στοχευμένες γονιδιακές θεραπείες μέσω τοπικών λιποσωμάτων, τα οποία κατευθύνονται εκλεκτικά στους τριχικούς θυλάκους.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αυξάνει τα επίπεδα άγχους στα μαλλιά με αποτέλεσμα να γερνάνε γρηγορότερα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να λάβετε ακραία μέτρα για να φαίνονται τα μαλλιά σας πιο υγιή.

Τα προϊόντα Foltène®PHARMA, χάρη στις καινοτόμες φόρμουλες τους και τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δραστικά συστατικά τους: Tricosaccaride® (ένα μείγμα φυσικών μουκοπολυσακχαριδίων) για την ανδρική σειρά προϊόντων και Tricalgoxyl® για τη γυναικεία σειρά προϊόντων, συμβάλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λέπτυνσης της τρίχας και της τριχόπτωσης, έναν από τους βασικούς παράγοντες γήρανσης των μαλλιών. Τα προϊόντα Foltène®PHARMA ακολουθούν τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις της ιατρικής και φαρμακολογίας του κλάδου της αντιγηραντικής ιατρικής.

H γιατρός Νικολέτα Κοϊνη πιστοποιεί τις αντιγηραντικές ιδιότητες των προϊόντων Foltène®PHARMA τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες άνω των 30 ετών, μέσω κλινικών μελετών που πραγματοποιήθηκαν για τα προϊόντα μας.

Τα προϊόντα Foltène®PHARMA είναι κατάλληλα όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαλλιών (τριχόπτωση, αναδόμηση) και του τριχωτού της κεφαλής (πιτυρίδα, λιπαρότητα, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα), αλλά και για την αποτελεσματική πρόληψη διαφόρων προβλημάτων των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής (όπως πιτυρίδα, σμηγματορροική δερματίτιδα κλπ) δεδομένου ότι περιέχουν στη φόρμουλα τους, όλα τα ουσιώδη καινοτόμα συστατικά της αντιγηραντικής αναγεννητικής ιατρικής - για την αναδόμηση και την πρόληψη των ασθενειών του τριχωτού της κεφαλής.

H γιατρός Νικολέτα Κοϊνη υποστηρίζει σθεναρά και πιστεύει στη σύνθεση των προϊόντων Foltène®PHARMA. Οι φόρμουλες τους έχουν αναπτυχθεί προσεκτικά και είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας. Πέραν τούτου τα περισσότερα προϊόντα δεν περιέχουν χημικές ουσίες και parabens, σύμφωνα με τις αξιώσεις της αντιγηραντικής ιατρικής.

Για να αποδείξει τις αντιγηραντικές ιδιότητες των προϊόντων Foltène®PHARMA η γιατρός Νικολέτα Κοϊνη επισημαίνει τα εξής :

1. Η σημασία των μουκοπολυσακχαριδίων στη διαδικασία αντιγήρανσης
Η συμβολή των μουκοπολυσακχαριδίων στη θρέψη, ενυδάτωση και ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και η αντι-φλεγμονώδης δράση τους στο δέρμα, στα μαλλιά, στο θύλακα της τρίχας και στο τριχωτό της κεφαλής, είναι γνωστά στους κύκλους της δερματολογίας.
Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα μουκοπολυσακχαρίδια παραμένουν ενεργά και κατά την τοπική εφαρμογή τους στο τριχωτό της κεφαλής.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να δηλώσουμε ότι το Tricosaccaride®, που είναι ένα μείγμα φυσικών μουκοπολυσακχαρίδιων:
  • Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής και θρέφει τα μαλλιά και το τριχωτό
  • Βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και του ιστού παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών στοιχείων στα μαλλιά
  • Αφαιρεί τα «απορρίμματα», που υπάρχουν φυσιολογικά στο θύλακα της τρίχας
  • Προλαμβάνει την τριχόπτωση και προωθεί την φυσική ανάπτυξη των μαλλιών
  • Ενισχύει τη δομή των μαλλιών από τη ρίζα έως τις άκρες
  • Και τελικά παρέχει αντιγηραντική δράση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

2. Παράταση της αναγενούς φάσης σε ασθενείς με ανδρογενή αλωπεκία
Οι διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής, που παρουσιάζονται κυρίως με διάφορες μορφές αλωπεκίας, προκαλούνται από ποικίλους παθογόνους παράγοντες. Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των διαταραχών είναι η μείωση των μουκοπολυσακχαριδίων του τριχωτού της κεφαλής (κυρίως γλυκοζαμινογλυκάνες), οι οποίες προκαλούν αλλαγές στο μεταβολισμού και μειωμένη αιμάτωση (μία μη φυσιολογική ευθραστότητα του τριχωτού της κεφαλής που αντικατοπτρίζει τη διαδικασία προοδευτικής λύσης κερατίνης).

Η ανδρογενής αλωπεκία χαρακτηρίζεται από μια προοδευτική μείωση της διάρκειας της αναγενούς φάσης της τρίχας (φάση ανάπτυξης). Η τρίχα πέφτει πρόωρα και με πιο έντονο ρυθμό, καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό των ωοθυλακίων είναι σε τελογενή φάση (πτωτική φάση) κατά την ίδια στιγμή. Επιπλέον, καθώς μικραίνουν οι κύκλοι ζωής της τρίχας, η τρίχα σταδιακά γίνεται πιο κοντή και λεπτή και η περιεκτικότητα της σε χρωστική μειώνεται.

Βάσει των παραπάνω, η τοπική εφαρμογή των μουκοπολυσακχαριδίων βοηθά το τριχωτό να επανακτά την χαμένη του ενυδάτωση και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία του, ενώ ταυτόχρονα η τρίχα θρέφεται καλύτερα σε όλο της το μήκος εφόσον διαστέλλονται τα μικροαγγεία που είναι υπεύθυνα για τη θρέψη της τρίχας και του τριχωτού.

Τα προϊόντα Foltène®PHARMA μπορούν να ενεργήσουν τόσο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όσο και προληπτικά, καθώς συμβάλλουν στην ομαλοποίηση του κύκλου ζωής της τρίχας και στην παράταση της αναγενούς φάσης. Το Tricosaccaride®, το ενεργά πατενταρισμένο συστατικό της Foltène®PHARMA, βρίσκεται σε αρκετά προϊόντα της σειράς και αποτελείται κυρίως από γλυκοζαμινογλυκάνες. Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού, ενώ ταυτόχρονα δρα αποτελεσματικότερα από οποιαδήποτε άλλο αγγειοδιασταλτικό παράγοντα θρέφοντας την τρίχα σε βάθος. Η προαναφερθείσα αγγειοδιασταλτική δράση καθιστά το Tricosaccaride® ως ένα δυνατό αντιγηραντικό συστατικό που προωθεί την οξυγόνωση και την καλή θρέψη της τρίχας.
Η παραπάνω διαδικασία αποδεικνύει την αντιγηραντική και προληπτική δράση των προϊόντων Foltène®PHARMA ενάντια στις διαταραχές των μαλλιών που έρχονται με το γήρας.

3. Τα ενισχυμένα αντιγηραντικά οφέλη των μουκοπολυσακχαριδίων όταν συνδυαστούν με βιταμίνες και ανόργανα άλατα
Η γιατρός Νικολέτα Κοϊνη υποστηρίζει ότι η δράση των μουκοπολυσακχαριδίων ενισχύεται όταν συνδυάζονται με τα κατάλληλα αντιγηραντικά κυτταρικά στοιχεία, βιταμίνες, συνδυασμό αμινοξέων, ginseng, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα κυτταρικά συστατικά:

Βιταμίνη Β1: θρέφει και φροντίζει τα μαλλιά σε βάθος
Βιταμίνη Β5: ενυδατώνει τα μαλλιά
Βιταμίνη Β6: ενισχύει την παραγωγή της κερατίνης
Βιταμίνη PP: ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής
Βιταμίνη C: ρυθμίζει τη δημιουργία κολλαγόνου, που είναι απαραίτητη για την κατασκευή του θύλακα της τρίχας
Βιταμίνη H: ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος
Βιταμίνη Ε: παρέχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση
Ξανθίνες: παρέχουν αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες του τριχωτό της κεφαλής και προσφέρει αποτελεσματική αντιγηραντική δράση
Εκχύλισμα Capsicum: έχει διεγερτική δράση στην ανάπτυξη της τρίχας

4. Η αντιγηραντική δράση του δεσοξυριβονουκλεϊνικού οξέως (DNA) και των μουκοπολυσακχαριδίων.
Τα κλασματικά μέρη του δεοξυριβονουκλεϊκού οξέος (DNA), μαζί με μουκοπολυσακχαρίδια έχουν θετική δράση στην ανάπτυξη του θύλακα του τριχοθυλακίου, διαδικασία και ανάπτυξη που διαμεσολαβείται από το cAMP.
Αυτή η ρυθμιστική διαδικασία μειώνει τον αριθμό των τριχών που βρίσκονται σε τελογενή φάση (πτωτική φάση) και αυξάνει τον αριθμό των τριχών που βρίσκονται σε αναγενή φάση (φάση ανάπτυξης).
Η παραπάνω διαδικασία παρέχει ολικό θεραπευτικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής ενδυναμώνοντας την αντιγηραντική δράση στα μαλλιά.

Σημαντικό είναι να τονιστεί και η προληπτική δράση των μουκοπολυσακχαριδίων, καθώς μπορούν να επιβραδύνουν το ρυθμό απώλειας των μαλλιών και βοηθούν στην ομαλοποίηση του κύκλουζωής της τρίχας. Τα μόρια αυτά εμπλέκονται άμεσα ως διαμεσολαβητές στον κύκλο ανάπτυξης και παρουσιάζουν σημαντική αντιγηραντική δράση, καθώς σχηματίζουν ένα προστατευτικό πλέγμα περιμετρικά του θύλακα της τρίχας κατά την αναγενή φάση(φάση ανάπτυξης) εμποδίζοντας την καταστροφή των μητρικών κυττάρων της τρίχας από τους μηχανισμούς άμυνας του κυττάρου.

Με τα μουκοπολυσακχαρίδια πετυχαίνουμε και ανοσοποιητική δράση στο θύλακα της τρίχας. Η δράση αυτή δημιουργεί ένα προστατευμένο περιβάλλον για τη συντήρηση και την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

5. Τα αντιγηραντικά οφέλη του Tricalgoxyl®
Το Tricalgoxyl®, το ενεργά πατενταρισμένο συστατικό της Foltène®PHARMA, βρίσκεται σε αρκετά προϊόντα της σειράς και είναι ένα συστατικό που προέρχεται από το εκχύλισμα των καφέ φυκιών (Fucus Vesiculosus and Ascophyllum Nodosum). Είναι στην πραγματικότητα μίγμα πολυσακχαριτών που εξάγονται από φύκια και μπορούν να παρατείνουν τη φάση ανάπτυξης του θυλακίου, λόγω της αλληλεπίδρασης του με τους διάφορους αυξητικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη ρύθμιση του κύκλου ζωής της τρίχας. Αυτό παρέχει μια σαφή αντιγηραντική δράση στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι οι χημικές ουσίες που προέρχονται από τα καφέ φύκια, παρουσιάζουν προστατευτική δράση εναντία στον καρκίνο του δέρματος*.

*Πηγές:
Photochemoprevention of UVB-induced skin carcinogenesis in SKH-1 mice by brown algae polyphenols H Hwang, T Chen, RG Nines, HC Shin - journal of cancer, 2006 - Wiley Online Library
Antiproliferative and antioxidant properties of an enzymatic hydrolysate from brown alga, Ecklonia cava Y Athukorala, KN Kim, YJ Jeon - Food and Chemical Toxicology, 2006 – Elsevier
Antitumor activity of marine algae H Noda, H Amano, K Arashima, K Nisizawa - Hydrobiologia, 1990 - Springer

6. Η αντιγηραντική δράση των σαμπουάν Foltène®PHARMA
α) Ο συνδυασμός των μουκοπολυσακχαριδίων και των άλλων καινοτόμων συστατικών που περιέχονται στα προϊόντα Foltène®PHARMA εγγυάται την τριπλή αντιγηραντική τους δράση:

- Αγγειοδιασταλτική δράση
- Αντιμικροβιακή δράση
- Θρέψη

β) Τα μουκοπολυσακχαρίδια έχουν την ικανότητα να αυξάνουν τη ροή του αίματος στο τριχωτό και ως εκ τούτου να μεταφέρουν μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών στοιχείων στο θύλακα της τρίχας. Η δραστηριότητα αυτή ευνοεί την τοπική θρέψη και επηρεάζει θετικά τον κύκλο ζωής των μαλλιών.

Τα σαμπουάν Foltène®PHARMA επαναφέρουν το τριχωτό στην φυσιολογική του κατάσταση χαρίζοντας στα μαλλιά τη χαμένη τους υγεία και ισορροπία. Ως εκ τούτου η αντιγηραντική τους δράση είναι επιβεβαιωμένη σύμφωνα με τις αξιώσεις της αντιγηραντικής ιατρικής.


Κλείνοντας...

Η απώλεια μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές στη συναισθηματική υγεία ενός ατόμου και επομένως η περιποίηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής είναι απαραίτητη τόσο για τις γυναίκες και τους άνδρες.

Στις μέρες μας, η αντιγηραντική ιατρική έχει εφαρμογές σε προβλήματα των μαλλιών, του τριχωτού της κεφαλής και των νυχιών, αλλά ενεργεί και προληπτικά για την καθυστέρηση της εμφάνισης των σημαδιών γήρανσης. Τα προϊόντα της Foltène®PHARMA έχουν αναπτυχθεί με αντιγηραντική προσέγγιση με κύριο μέλημά τους την ενδυνάμωση και φροντίδα της τρίχας και του τριχωτού σε βάθος και με ορατά-εμφανή αποτελέσματα.

Η φροντίδα των μαλλιών, των βλεφαρίδων και των νυχιών σας με τα προϊόντα Foltène®PHARMA πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής προσωπικής φροντίδας σας, καθώς η υγεία και η ομορφιά των μαλλιών είναι το κλειδί για μια νεανική εμφάνιση, αλλά και το μυστικό για τη συναισθηματική μας ισορροπία.ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΪΝΗ
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Ειδικός στη Laser - Κοσμητική δερματολογία
Μετεκπαιδεύτηκε στην Αντιγηραντική Ιατρική
(προληπτική και θεραπευτική)
από την Αμερικάνικη Ακαδημία Αντιγήρανσης


Disclaimer | Copyright ©  Gerolymatos International SA

Powered by MicroWeb Hellas